View Full Version : Question: DF seems to want me to download the game twice.

10-15-2010, 09:53
Yesterday I downloaded the DF torrent version 1.0.44.

I installed US version using the exe that came with the torrent. No errors.
I used the check update feature to patch. Roughly 50Mb from memory.
I log into the lobby. It runs through the validation of the data files. It then starts patching saying it has ~7GB of patching to go.

I am assuming this is not correct. Let me know If I have assumed incorrectly. A google search has revealed a couple threads where people had similar problems a few months back.

Things I have tried to resolve the issue:

repair tool.
extracting the sfad files directly to the data folder overwriting the existing files.

Basically I'm almost out of this months data cap and cannot afford another 7GB download

10-15-2010, 10:01
It is correct. The latest expansion was 6.7 GB large. In darkfall you need over one hour with the fastest mount to travel from one corner to the other. I suggest you put everything from the "data" file in your Darkfall device on a DVD after you finished downloading

10-15-2010, 10:04
This is the Hellfreeze expansion that it tries to patch in. It seems the torrent you downloaded was not current.

10-15-2010, 10:16
Thank you for the explanation.
Next noob question is there a torrent option for getting the patch or is the lobby download my only option?

10-15-2010, 10:23

10-15-2010, 12:01
The 50mb patch was just for the lobby btw